Reakce na otevřený dopis od rady OF Břeclav

15 Úno

Vydáním Nového života, ve čtvrtek 11. února 2010, stejně jako webem OF Břeclav mi posílá rada této organizace otevřený dopis, který není prvním, a určitě ne posledním výplodem mých bývalých kolegů s jasným cílem mě pošpinit. Jeho přepis naleznete zde, na mých internetových stránkách, v příspěvku s názvem Otevřený dopis Dagmar Adámkové. Na konci otevřeného dopisu je však namísto podpisu konkrétního autora, nebo autorů, uvedeno pouze rada OF Břeclav. Já se ptám, existuje vůbec tento orgán?

Je dobrým zvykem, že každé otevřené občanské sdružení zpravidla zveřejní své stanovy a případně uvede, kdo je oprávněn za sdružení jednat. Je tedy otázkou, jestli tento otevřený dopis vůbec otevřeným dopisem je. V každém případě, tvůrce tohoto materiálu nemá odvahu se pod své dílo podepsat a schovává se. Ani z webu občanského sdružení nevyčtu, kdo orgán sdružení tvoří, není tam, kdo členem rady je. Milý čtenáři, občane, je na Tobě si udělat obrázek o tom jak toto občanské sdružení pracuje a jaký přínos bude mít pro Břeclav, pokud bude bojovat o Tvoji přízeň v komunálních volbách v tomto roce.

Je známo pouze to, že sdružení založil radní Radek Buk a Zbyněk Humlíček, zastupitel Milan Vojta. Možná dopis rady je jejich společné dílo. S podobným názvem totiž existují hned dvě občanská sdružení. A sice, Občanské fórum a Občanské fórum Břeclav. Jedná se o dva naprosto rozdílné subjekty, které však sídlí na stejné adrese. Které z nich mi tedy otevřený dopis poslalo? K čemu tato dvě sdružení mají sloužit? Z oficiálního webu OF Břeclav tato skutečnost není patrná. Jak se vzájemně liší jejich stanovy a orgány? Transparentnost sama.

Na nastíněné otázky radou OF Břeclav se mne dotázal Jaroslav Winkler, zástupce občanského sdružení Rozvoj podluží z Břeclavi, které je mým partnerem při několika charitativních akcích. Chtěl vysvětlení a odpovědi. Celý rozhovor následně zveřejnil na internetových stránkách občanského sdružení, v příspěvku s názvem Rozhovor zástupce občanského sdružení Rozvoj podluží s Dagmar Adámkovou na téma Otevřený dopis od OF Břeclav. Vzhledem k tomu, že se zástupce sdružení představil, dostal na své otázky odpovědi. Zkrátka, neschovával se za jakýsi orgán, přestože mu nebylo téma příjemné. V OF Břeclav se mají co učit.

Tagy

, , , , ,

Podobné příspěvky

Žádné komentáře

Reagovat

Musíte být přihlášen pro vložení komentáře.