Peníze si schválili na stavební práce, utrácí za odvoz odpadu

21 Srp

Na nedávné tiskové konferencí MÚ Břeclav místostarosta Martin Radkovič zdůvodnil útratu 23 000 000 CZK z převážné části na odvoz odpadu z prostor břeclavského zámku. Zřejmě mají všichni krátkou paměť. Dne 6. února 2008 se v Břeclavském deníku vedení Města Břeclavi chválilo, jak provést rekonstrukci zámku ve výši 50 až 60 000 000 CZK. Dnes jsme svědky toho, že peníze opravdu utratit dokázali.

Ze slibů se však uskutečnilo pouze navápnění zámku za údajných necelých 300 000 CZK. Pronájem lešení stál 3 500 000 CZK (jak bylo řečeno na tiskové konferenci, pořádané městem Břeclav), což je mazec. Zbylé miliony pak byly, dle slov města, proinvestovány na odvoz odpadu, což je argument v tuto chvíli nečekaný. Věru jsem netušila, že zámek disponuje kapacitami na takové tuny a tuny odpadu. A netušilo to ani vedení města. Pokud by si toho byli vědomi, určitě by investované miliony zohlednili v i rozpočtu na likvidaci odpadu a nedošlo by k tomu, že dnes budeme jak my, občané, tak oni, vedení města, překvapeni, jak že je ta likvidace odpadu drahá.

Otázka je tedy jasná. Jak mohl být schválen projekt na stavební práce? Namísto toho, aby peníze šly na stavební práce a skládání cihly k cihle, byly čerpány na neinvestiční akci, tedy na odvoz odpadu.

Pro oživení paměti všem radním Zámek konečně prohlédne, jak nám slíbili dne 6. února 2008 v Břeclavském deníku.


Tagy

, , , , , , , , , , , , ,


Podobné příspěvky

Žádné komentáře

Reagovat

Musíte být přihlášen pro vložení komentáře.